structuur middelen mensen

Van strategie naar operatie

Alle bedrijven hebben te maken met veranderende (markt)omstandigheden. En bedrijven komen dan vaak bij Progresso met een vraag op middelen-niveau. Ik begin altijd met de strategie en structuur, daarna gaan we bepalen welke middelen nodig zijn, om vervolgens de mensen te ontwikkelen op het gebied van kennis, vaardigheden en gedrag. Dat is de verbinding van strategie naar operatie.

Uiteindelijk gaat het om concrete en praktische oplossingen en resultaten. Het begint bovenin, met de structuur, maar het resultaat zit aan het eind: in de implementatie. In de praktijk betekent dit dat Progresso het gehele proces van strategie naar operatie kan begeleiden. Voorbeelden van dergelijke trajecten:
- opstellen van het strategisch plan en dit vertalen naar een operationeel plan
- transformeren van een re-actieve sales afdeling naar een pro-actieve sales afdeling
- implementeren van de Customer Journey op basis van klantbewust denken en werken
- inhoudelijk professionals relatiegericht laten werken in plaats van dossiergericht
Trajecten van één dag tot 4 dagen per week, 3 tot 12 maanden lang. Ik word ook regelmatig gevraagd een management positie, binnen de veranderende organisatie, te vervullen waarbij ik mijn management skills combineer met mijn projectmanagement ervaring.

Van inhoud naar relatie

Van accountant tot advocaat, van verzekeraar tot psycholoog: professionals met klantcontact vinden het moeilijk de relatie met de klant optimaal te benutten, waardoor commerciële kansen blijven liggen. Progresso helpt dit klantcontact te professionaliseren met een compleet begeleidingsprogramma. Commerciële (vaardigheids)trainingen, individuele coaching en het trainen van effectieve verkoopgesprekken optimaliseren en professionaliseren het salesproces.

Netwerksearch, een nieuwe vorm van werving & selectie

Tot slot biedt Progresso netwerksearch aan bedrijven aan. Nieuwe mensen binnenhalen, met de juiste kennis, ervaring en instelling die het bedrijf nodig heeft om verder te komen. Progresso beschikt over een zeer actief, persoonlijk netwerk van ambassadeurs in verschillende branches. Hierdoor is netwerksearch een bijzonder effectieve methode om talentvolle sales professionals te vinden, van account manager tot commercieel directeur.

> onder de rode driehoek vind je voorbeelden uit de praktijk >

Relatie: Eneco, Rotterdam
Vraag aan Progresso: "Hoe moeten wij onze nieuwe advies- en sales afdeling organiseren om maximaal aansluiting te vinden bij de behoeften van onze klanten?"
Programma Progresso: 
- Opstellen strategische focuspunten
- Optimaliseren samenwerking met externe partners
- Ontwikkelen bewustwording medewerkers consumenten service via workshops
- Verbinding maken met andere afdelingen van Eneco: marketing, sales, finance, HRM, andere call center afdelingen
- Ontwikkelen commerciële en communicatieve vaardigheden van de medewerkers consumenten service via workshops, training en coaching
- Leiding geven aan consumenten service
Opbrengst voor Eneco: Professionele advies- en sales afdeling, commercieel resultaat, plezier, klantbewust denken en werken, verbinding afdeling met rest van de organisatie.

Eneco

In 2012 heeft Progresso in 9 maanden een nieuwe advies- en sales afdeling binnen Eneco opgezet, ontwikkeld en in de markt gezet. Aandachtsgebieden waren hierbij: sales, communicatie (intern en extern), management, trainen & opleiden en werving & selectie.

Verhaal Eneco:
‘Ik heb Jacco leren kennen als een gedreven, energiek en kundig Commercieel Interim Manager. Jacco heeft de organisatie en het team meegenomen in een commerciële transitie, waarbij op verschillende assen (proces, systeem en mens) een ontwikkeling heeft plaatsgevonden. Jacco heeft dat gerealiseerd door te (ver)binden en te inspireren. Met als resultaat een functionerend cross- en upsales strategie, borging in front- en backoffice systemen met integraal klantbeeld en met een effectief functionerend commercieel in- en outbound team (35Fte).’

Jan-Herman Hardonk,
New Business Manager Duurzame Energie Eneco

 

close
open
close
open
  • Veel afwisseling, snel schakelen, op zoek naar het juiste recept. Ontspanning en inspiratie; dat haal ik uit het koken, maar net zo goed uit Progresso.

  • Veel afwisseling, snel schakelen, op zoek naar het juiste recept. Ontspanning en inspiratie; dat haal ik uit het koken, maar net zo goed uit Progresso.

  • Veel afwisseling, snel schakelen, op zoek naar het juiste recept. Ontspanning en inspiratie; dat haal ik uit het koken, maar net zo goed uit Progresso.