structuur middelen mensen

Van strategie naar operatie

Alle bedrijven hebben te maken met veranderende (markt)omstandigheden. En bedrijven komen dan vaak bij Progresso met een vraag op middelen-niveau. Ik begin altijd met de strategie en structuur, daarna gaan we bepalen welke middelen nodig zijn, om vervolgens de mensen te ontwikkelen op het gebied van kennis, vaardigheden en gedrag. Dat is de verbinding van strategie naar operatie.

Uiteindelijk gaat het om concrete en praktische oplossingen en resultaten. Het begint bovenin, met de structuur, maar het resultaat zit aan het eind: in de implementatie. In de praktijk betekent dit dat Progresso het gehele proces van strategie naar operatie kan begeleiden. Voorbeelden van dergelijke trajecten:
- opstellen van het strategisch plan en dit vertalen naar een operationeel plan
- transformeren van een re-actieve sales afdeling naar een pro-actieve sales afdeling
- implementeren van de Customer Journey op basis van klantbewust denken en werken
- inhoudelijk professionals relatiegericht laten werken in plaats van dossiergericht
Trajecten van één dag tot 4 dagen per week, 3 tot 12 maanden lang. Ik word ook regelmatig gevraagd een management positie, binnen de veranderende organisatie, te vervullen waarbij ik mijn management skills combineer met mijn projectmanagement ervaring.

Van inhoud naar relatie

Van accountant tot advocaat, van verzekeraar tot psycholoog: professionals met klantcontact vinden het moeilijk de relatie met de klant optimaal te benutten, waardoor commerciële kansen blijven liggen. Progresso helpt dit klantcontact te professionaliseren met een compleet begeleidingsprogramma. Commerciële (vaardigheids)trainingen, individuele coaching en het trainen van effectieve verkoopgesprekken optimaliseren en professionaliseren het salesproces.

Netwerksearch, een nieuwe vorm van werving & selectie

Tot slot biedt Progresso netwerksearch aan bedrijven aan. Nieuwe mensen binnenhalen, met de juiste kennis, ervaring en instelling die het bedrijf nodig heeft om verder te komen. Progresso beschikt over een zeer actief, persoonlijk netwerk van ambassadeurs in verschillende branches. Hierdoor is netwerksearch een bijzonder effectieve methode om talentvolle sales professionals te vinden, van account manager tot commercieel directeur.

> onder de rode driehoek vind je voorbeelden uit de praktijk >

Relatie: Vonk Financieel Adviseurs, Arnhem
Vraag aan Progresso: "Hoe kunnen wij via de telefoon een betere relatie met onze klanten opbouwen?"
Programma Progresso: 
- Opstellen strategische focuspunten als basis voor het trainingsprogramma
- Ontwikkelen leidinggevende
- Ontwikkelen medewerkers via workshop en trainingssessies
Opbrengst voor Vonk Financieel Adviseurs: Bewustwording, plezier, commercieel resultaat.

Vonk

Vonk Financieel Adviseurs constateerde dat opdrachten steeds vaker aan de telefoon moeten worden geworven. Binnendienst medewerkers moesten hiervoor hun communicatieve 
vaardigheden ontwikkelen. Tegelijk met het trainen van deze medewerkers is Progresso begonnen de leidinggevende te trainen om het ontwikkeltraject van de medewerkers te kunnen borgen.

Verhaal Vonk Financieel Adviseurs:
‘Progresso heeft voor mijn kantoor een telefoontraining georganiseerd. Met enorm veel gedrevenheid heeft hij de personeelsleden op een leuke manier een spiegel voorgehouden en gezorgd dat de telefoongesprekken effectiever en beter zijn geworden. Het resultaat is dat de medewerkers veel bewuster bezig zijn met de telefonische communicatie en dat betekent 
een beter rendement voor mijn organisatie.’

Edwin Vonk,
Directeur Vonk Financieel Adviseurs

close
open
close
open
  • Veel afwisseling, snel schakelen, op zoek naar het juiste recept. Ontspanning en inspiratie; dat haal ik uit het koken, maar net zo goed uit Progresso.

  • Veel afwisseling, snel schakelen, op zoek naar het juiste recept. Ontspanning en inspiratie; dat haal ik uit het koken, maar net zo goed uit Progresso.

  • Veel afwisseling, snel schakelen, op zoek naar het juiste recept. Ontspanning en inspiratie; dat haal ik uit het koken, maar net zo goed uit Progresso.